Historien om Slagkraft

Historien om Slagkraft


Trommeorkestret Slagkraft er et orkester på på snart ti år – med spillere i alle aldre – fra små børn til pensionister.


Det er mangfoldighed, rummelighed og fællesskab, der er i fokus.

Alle spiller, fordi det er sjovt, og der er god energi i den rytmiske musik. Man behøver ingen forudsætninger for at kunne deltage – kun nysgerrighed.


I Slagkraft spiller børn og voksne sammen. Hver eneste deltager skal føle sig særligt velkommen, og det handler for os om at etablere et samspil, som inkluderer alle – også den spiller, som kommer for første gang, samtidig med at der er passende udfordringer for erfarne og rutinerede spillere.


Slagkraft begyndte den første tirsdag i februar 2006 på Bispebjerg under ledelse af Michael Aabye. I årenes løb har der været afdelinger på Amager, i Valby, på Vesterbro og senest i Husum.

Der er også en afdeling med særlige udfordringer til spillere, som har været med i Slagkraft længe eller som kommer til Slagkraft med færdigheder andre steder fra.

De lokale afdelinger af Slagkraft udgør tilsammen Trommeorkestret Slagkraft. Det sociale fællesskab er en vigtig ingrediens i orkestrets liv. Vi mødes for eksempel alle sammen en lørdag i hver sæson til samspil og kaffe & kage.


Det giver fælles oplevelser at være ude at spille sammen, og der er skabt tradition for, at vi spiller til karneval, maraton, Kulturhavn og i Kulturnatten i København hvert år.

Trommeorkestret Slagkraft er også med til mange forskellige arrangementer i de bydele, hvor vi har afdelinger. Så vi kommer rundt omkring i København, – oplever og bliver selv en del af mangfoldigheden.


Vi har også haft gode oplevelser i Københavns Vestegn, hvor vi har medvirket til, at naboer og genboer har haft en fest sammen fra altan til altan – tværs over fællesarealer i Taastrup og Albertslund og at møde lokale rappere med Slagkrafts shufflefunk i Ishøj var stort.


Trommeorkestret Slagkraft har hverken en fast dansegruppe eller en melodi. Vi har rytmen og pulsen.

Til showbegivenheder som karneval i pinsen i København, Kulturhavn og Kulturnatten i København inviterer vi samba-, tribal-, ild-, eller mavedansere, en blæsergruppe eller human beatbox til at supplere os.


Trommeorkestret Slagkraft spiller rytmer fra forskellige verdensdele, og vi spiller også gadesamba. På gaden handler det om at have det sjovt, – vi optræder, og vi giver sjældent koncert. Det vigtigste for os er at få et samspil med publikum, som meget gerne må begynde at danse eller låne et instrument og give en solo.

Når vi skifter rytme og begynder at spille balladin, sker der ofte en forandring blandt tilskuerne, og grundbeatet i shuffle funk appellerer til endnu en anderledes attitude.


Alle er velkomne til at spille med Slagkraft.